Slotenmaker

In dit artikel gaan we het hebben over een specifiek beroep waar de meeste mensen wel bekend mee zijn. Namelijk, slotenmaker. Toch weet niet iedereen wat een slotenmaker zoal is en doet en waarvoor ze terecht kunnen bij hem of haar. Door dit artikel te lezen kun je informatie opdoen over het beroep en wie weet zie jij potentie in hun diensten voor jou. Wil je dus meer te weten komen over dit onderwerp? Dan adviseren wij je om vooral verder te lezen.

Een slotenmaker, wat is hij/zij?

Een slotenmaker is een vakman of vakvrouw die zichzelf heeft gespecialiseerd in de wereld van aanverwante artikelen en (uiteraard) sloten. Een slotenmaker neemt de verantwoordelijkheid op zich voor diverse werkzaamheden. Enkele voorbeelden hiervan zijn het geven van advies over veiligheidssloten en het opbouwen hiervan, het namaken van sleutels, het openen van de brandkast en het installeren van sloten bij consumenten thuis het openen van sloten die niet meer functioneren of bij verlies van de bijbehorende sleutel. Een andere werkzaamheid die kan het voorkomen is dat hij of zij hang- en sluitwerk verkoopt in de winkel. Naast deze producten kun je mogelijk ook ijzerwaren vinden. Hierbij kun je denken aan onderdelen die helpen bij het bevestigen van bepaalde producten.

Alle werkzaamheden die een slotenmaker verricht moeten volgens strikte richtlijnen uitgevoerd worden. Eén van de redenen hiervoor is dat de sloten die geïnstalleerd worden anders niet de correcte en gehoopte veiligheid kunnen garanderen. Gebaseerd op de werkzaamheden die hij of zij verricht en de kennis die daarbij gepaard gaat kan de conclusie getrokken worden dat een slotenmaker vrijwel allround specialist is op het gebied van zowel: aanverwante artikelen en sluitwerk als hangwerk.

Verantwoordelijkheid

Bij het verlenen van advies aan consumenten komt een flinke verantwoordelijkheid. Als we spreken over een ervaren en goede slotenmaker, dan zal hij of zij het keurmerk ‘veilig wonen’, van de politie, beschikken. Bij het plaatsen van sloten moet aan een hoop gedacht worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn het gebruiken van de correcte schroeven. Deze moeten dus de juiste lengte en uiteraard sterkte hebben. Ze moeten kunnen aansluiten op de sloten die geplaatst worden.

Mocht de slotenmaker aangemerkt zijn als PKVW-adviseur, dan zal hij of zij beschikken over zijn of haar eigen spoeddienst. Dit maakt een slotenmaker dus echt een vakman/vrouw die beschikt over kennis over sloten gepaard met vakkundigheid.

Als jij meer informatie over slotenmakers? Klik dan hier!